• Binnen 5 werkdagen geregeld!
 • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Hoe werkt het aanvragen via Stekcheck?

Een energielabel aanvragen bij Stekcheck is simpel. Vul je gegevens in op de website en wij regelen de rest! Zodra je de aanvraag hebt gedaan en wij de benodigde informatie van je hebben ontvangen, koppelen we je aan de dichtstbijzijnde adviseur en zorgen we voor een afspraak. 

 

Dankzij ons landelijke netwerk is er altijd een energielabeladviseur bij jou in de buurt. Zo verzekeren we je van een adviseur met kennis van de lokale markt. Bovendien zijn al onze aangesloten specialisten gecertificeerd conform BRL9500. Daarmee verzekeren wij kwaliteit en betrouwbaarheid.

 

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel via Stekcheck? Dit gaat als volgt in zijn werk:

 1. Vraag je energielabel aan op Stekcheck.nl.
 2. Stekcheck zoekt de dichtstbijzijnde adviseur en plant een afspraak.
 3. Onze adviseur doet de keuring aan huis en stelt het energielabel op.
 4. Je ontvangt binnen 5 werkdagen het rapport.

Stap 1: Energielabel aanvragen

Heb je interesse om een energielabel aan te vragen? Vraag deze dan direct aan via onze website. Heb je vragen over het aanvragen? Ons deskundige team staat klaar om je te begeleiden en te ondersteunen gedurende het hele aanvraagproces. We helpen je graag op weg naar het juiste energielabel voor jouw woning of zakelijke pand.

Stap 2: Afspraak met adviseur

Vervolgens plannen we graag een afspraak voor een inspectie bij jouw woning of pand met een adviseur bij jou uit de buurt. Onze erkende deskundige zal persoonlijk langskomen om de energieprestaties te beoordelen. Om een grondige evaluatie te kunnen doen, is het belangrijk dat alle ruimtes toegankelijk zijn, inclusief de meterkast en eventuele technische installaties. Zo kunnen we een compleet beeld krijgen en je voorzien van passend advies.

Stap 3: De inspectie

Tijdens de inspectie zal onze energieadviseur verschillende aspecten van jouw woning of zakelijke pand beoordelen, waaronder de isolatie, verwarmingsinstallatie, ventilatie en het energieverbruik. Daarnaast zullen we vragen stellen over het bouwjaar en eventuele energiebesparende maatregelen die je hebt genomen. Op basis van deze grondige evaluatie en verzamelde informatie wordt het energielabel vastgesteld. Zo krijg je een nauwkeurig beeld van de energieprestaties en kunnen we je voorzien van passend advies om de energie-efficiëntie verder te optimaliseren.

Stap 4: Ontvang jouw rapport

Na de inspectie zal ons team het energielabel registreren in een landelijke database. Het definitieve energielabel ontvang je gemakkelijk en snel per e-mail. Dit definitieve energielabel heeft een geldigheidsduur van 10 jaar en wordt automatisch gekoppeld aan het adres van jouw woning of kantoor. Zo heb je een officieel en betrouwbaar document dat de energieprestaties van jouw woning of pand weergeeft en waar je op kunt vertrouwen.

Waar kijkt de energieadviseur naar?

Heb je een afspraak gemaakt om je energielabel te berekenen, dan komt een energieadviseur langs bij jouw huis of kantoor. Maar wat checkt een energieadviseur tijdens zo’n inspectie? Aan de hand van een checklist loopt hij langs een aantal kenmerken die bepalend zijn voor het energieverbruik, zoals:

 • Het type ruit
 • Isolatie
 • De verwarming
 • Het ventilatiesysteem
 • Zonnepanelen
 • Een zonneboiler

Hoeveel kost een energielabel?

De prijzen van een energielabel zijn afhankelijk van het type woning.

 

Type woning Prijs incl. btw
Appartement € 290,-
Rijtjeswoning € 315,-
Twee-onder-een-kapwoning € 315,-
Vrijstaande woning (tot 250m2 woonoppervlakte) € 390,-
Recreatiewoning (tot 250m2 woonoppervlakte) € 390,-
Spoedopname (48-uurs rapport) + € 75,-
Waddeneilanden + € 150,-
Zakelijk pand Vraag een offerte aan