• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Eindhoven

Op zoek naar een energielabel voor jouw woning in Eindhoven en omgeving? Bij Stekcheck staan gecertificeerde labelaars klaar om jouw huis in Eindhoven te inspecteren en te voorzien van een energielabel. Een energielabel voor jouw woning is verplicht wanneer jij jouw huis wilt verkopen of verhuren.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft kopers en huurders inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hiermee wordt er inzicht gegeven in het wooncomfort en de energiekosten van een woning. De energieprestatie van een woning wordt aangegeven in klassen, waarbij A++++ aangeeft dat het om een zeer zuinige woning gaat en klasse G dat het huis zeer onduurzaam is.

 

Wanneer heb ik een energielabel nodig?

Zodra je je woning wilt verkopen of verhuren heb je een energielabel nodig. Sinds 1 januari 2021 ben je als verkoper of verhuurder verplicht om een geldig geregistreerd energielabel te hebben voor de woning. Heb je dit niet? Dan riskeer je een boete.

Inspectie op locatie in Eindhoven

Heb jij een energielabel nodig? Dan is het verplicht om een gecertificeerd en vakbekwaam energielabelaar in te schakelen voor een inspectie van de woning. Een labelaar neemt tijdens de inspectie alle kenmerken van jouw woning op. Tijdens de inspectie kijkt de adviseur bijvoorbeeld naar:

 

  • de afmetingen van de woning
  • de isolatie van dak, gevels en vloeren
  • de aanwezige installaties, zoals zonnepanelen, de cv-ketel etc.

Aan de hand van alle gegevens van jouw woning stelt de labelaar het energielabel vast. De duur van de inspectie is afhankelijk van het type woning. Over het algemeen duurt de inspectie één à twee uur.

 

De kosten van een energielabel in Eindhoven

Wij hanteren per woonsituatie een vast tarief. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woning. De prijzen voor een energielabel in Eindhoven zijn per woonsituatie verschillend: voor een vrijstaand huis betaal je meer dan voor een appartement. Dit heeft te maken met de omvang en complexiteit van de woning. Bekijk hieronder de prijzen:

 

  • Appartement – € 290
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel in Eindhoven en omgeving via Stekcheck

Heb jij een aanvraag gedaan voor een energielabel van jouw woning, of ben je dat nog van plan? Stekcheck koppelt je na de aanvraag aan een gecertificeerd adviseur bij jouw in de buurt. Vervolgens wordt er in overleg met jou op een geschikt moment een afspraak ingepland. De vakspecialisten van Stekcheck zijn ISSO- en BRL-gecertificeerd.

 

Energielabel verbeteren in Eindhoven

Een verbetering van het energielabel zit soms in kleine aanpassingen van de woning. Heb jij een slechte score op het energielabel? Dan zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken. Je kunt bijvoorbeeld je woning beter isoleren met spouwmuurisolatie, dakisolatie of dubbel glas. Naast isolatie zijn er nog meer dingen om je woning energiezuiniger te maken, denk bijvoorbeeld aan zonnepanelen of een zonneboiler. De labelaar geeft hier vrijblijvend advies over.