• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Enschede

Ben je op zoek naar een energielabel voor jouw woning of bedrijfspand in Enschede? Stekcheck heeft gecertificeerde labelaars klaar staan die jouw woning of bedrijfspand kunnen keuren. Met een energielabel krijg je meer informatie over de energiezuinigheid van je woning of pand. Ook staat er in een energielabel een advies om je woning te verduurzamen.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig een woning is. De duurzaamheid/energiezuinigheid wordt aangegeven met behulp van energieklassen. De energieklassen kunnen oplopen van A++++ tot G. Wanneer een woning een energielabel heeft met klasse G betekent dit dat het huis niet duurzaam is. Als uw woning zeer duurzaam is, ontvangt de woning een A++++ label. Een energielabel geeft kopers of huurders in Enschede inzicht in het wooncomfort en de energiekosten van de woning.

 

Waarom een energielabel aanvragen in Enschede?

Wil je een woning verkopen of verhuren in Enschede? Dan heb je een energielabel nodig. Sinds 1 januari 2021 is het zelfs verplicht om als verkoper of verhuurder een geregistreerd energielabel te hebben voor een woning in Enschede. Daarnaast krijg je van de inspecteur een advies voor de verduurzaming van je woning. Door dit advies op te volgen kan je je pand verduurzamen. Hierdoor wordt je woning of bedrijfspand in Enschede duurzamer. Dit leidt tot een lagere energierekening, meer comfort en minder uitstoot van CO2.

Kosten van een energielabel in Enschede

Stekcheck hanteert per woonsituatie een vast tarief. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woning. De prijzen voor een energielabel in Enschede zijn per woonsituatie verschillend: voor een appartement betaal je minder dan voor een vrijstaand huis. Zie de prijzen per woonsituatie hieronder:

  • Appartement – € 290 
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel in Enschede aanvragen via Stekcheck

Wanneer je een aanvraag hebt gedaan voor in een woning in Enschede, koppelt Stekcheck je aan de dichtstbijzijnde adviseur en wordt er een afspraak ingepland. De adviseur zal deskundig te werk te gaan om tot een realistisch energielabel te komen.. De specialisten van Stekcheck zijn ISSO- en BRL-gecertificeerd. Daarnaast hebben ze kennis van de lokale woningmarkt in Enschede.

 

Energielabel verbeteren in Enschede

Als je woning in Enschede geen groen energielabel heeft, kun je een aantal dingen doen om je huis duurzamer te maken. Kijk bijvoorbeeld eens naar je cv-ketel. Een oude cv-ketel kan een energieslurper zijn. Vervang deze door een hoogrendementsketel of combiketel. Met zo’n ketel kan je gemiddeld wel € 200,- tot € 400,- euro per jaar besparen. Daarnaast is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Belangrijke factoren bij het isoleren zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas of triple glas en vloerisolatie.