• Binnen 5 werkdagen geregeld!
 • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen Amsterdam

Energielabel nodig voor jouw woning in Amsterdam en omgeving? Bij Stekcheck staan gecertificeerde energieadviseurs klaar om jouw huis in Amsterdam te inspecteren. Een energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning en is verplicht wanneer jij jouw woning wilt verkopen óf verhuren.

 

Wat is een energielabel?

Zoals aangegeven geeft een energielabel inzicht in de energieprestatie van een woning. Hierdoor krijgen huurders en kopers informatie over het wooncomfort en de energiekosten van een woning. Het energielabel wordt aangegeven in verschillende klasse, van A++++ (groen, zeer zuinig) tot en met G (rood, zeer onzuinig).

Wanneer heb ik een energielabel nodig?

Je hebt een energielabel nodig wanneer jij je woning wilt verkopen of verhuren. Sinds januari 2021 wordt het energielabel op een andere manier, met een nieuwe berekeningsmethode (NT8800) vastgesteld. Deze vernieuwde methode geeft meer inzicht in de energiezuinigheid van jouw huis. Het is daarom verplicht om een energielabel aan te vragen wanneer je je woning wilt verkopen, verhuren of opleveren. Het is belangrijk om te weten dat als je geen energielabel hebt tijdens de verkoop of verhuur, je riskeert een boete te krijgen. Dit is van groot belang om te weten, aangezien het energielabel niet alleen van invloed is op de verkoopwaarde van je woning, maar ook op de energiekosten die jij als eigenaar of huurder maakt. Door een energiezuinig huis te hebben, bespaar je op de lange termijn geld en draag je bij aan een duurzamere toekomst. Het is daarom aan te raden om te zorgen voor een goed energielabel, zodat je je woning op een efficiënte manier kunt verkopen of verhuren.

Inspectie op locatie in Amsterdam

Heb jij een energielabel nodig in Amsterdam en omgeving? Dan is het verplicht om een gecertificeerd en vakbekwaam energielabelaar in te schakelen voor een inspectie van de woning. Een labelaar neemt tijdens de inspectie alle kenmerken van jouw woning op. Tijdens de inspectie kijkt de adviseur bijvoorbeeld naar:

 • de afmetingen van de woning
 • de isolatie van dak, gevels en vloeren
 • de aanwezige installaties, zoals zonnepanelen, de cv-ketel etc.

Aan de hand van alle gegevens van jouw woning stelt de labelaar het energielabel vast. De duur van de inspectie is afhankelijk van het type woning. Over het algemeen duurt de inspectie op locatie zo’n één à twee uur.

 

De kosten van een energielabel

Wij hanteren per type een vaste prijs. De prijzen variëren van € 290,- voor een appartement tot € 390,- voor een vrijstaande of recreatiewoning. De tarieven voor een energielabel in Amsterdam zijn dus per woonsituatie verschillend. Dit heeft te maken met de omvang en complexiteit van de woning. Bekijk hieronder de prijzen:

 • Appartement – € 290
 • Rijtjeswoning – € 315
 • 2-onder-1 kap – € 315
 • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel in Amsterdam en omgeving via Stekcheck

 1. Je vraagt eenvoudig en snel een energielabel voor jouw woning in Amsterdam aan op stekcheck.nl.
 2. Stekcheck koppelt jou aan een energieadviseur bij jou uit de buurt.
 3. De energieadviseur neemt binnen twee werkdagen contact met jou op om een afspraak in te plannen.
 4. De adviseur komt langs voor de inspectie waarna hij het label opstelt.
 5. Jij ontvangt het energielabel rapport binnen vijf werkdagen.

 

Energielabel verbeteren?

Wil jij een hoger energielabel? Kleine aanpassingen resulteren soms al in een (veel) beter energielabel. Er zijn een aantal aanpassingen om je huis duurzamer te maken, waardoor het energielabel verbetert. Je kunt bijvoorbeeld je woning beter isoleren door je spouwmuren beter te isoleren, je dak of gevel (beter) te isoleren of dubbel glas te gebruiken. Maar je kan nog veel meer dingen doen om je woning energiezuiniger te maken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan zonnepanelen, een warmtepomp of een zonneboiler. De adviseur geeft vrijblijvend advies over de maatregelen die je kan nemen om verbeteringen door te voeren.