• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Zwolle

Op zoek naar een energielabel voor jouw woning of bedrijfspand in Zwolle? Bij Stekcheck staan gecertificeerde labelaars klaar om jouw woning of bedrijfspand in Zwolle te inspecteren. Wanneer je een woning in Zwolle gaat verkopen of verhuren dan is een energielabel voor jouw woning zelfs verplicht.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel laat in één oogopslag zien hoe energie zuinig of onzuinig een woning of bedrijfspand is. Hierdoor krijgen kopers en huurders meer inzicht in hoe energiezuinig hun toekomstige woning is. Bij een energielabel wordt gebruik gemaakt van energieklassen om te laten zien hoe energiezuinig een gebouw is. Deze energieklassen lopen op van A++++ tot en met G. Een A++++ label geeft aan dat een woning zeer energiezuinig is. Een G label geeft aan dat het gebouw niet duurzaam is.

 

Waarom een energielabel aanvragen in Zwolle?

Sinds 1 januari 2021 is het verplicht om als verkoper of verhuurder een geregistreerd energielabel te hebben voor een woning in Zwolle. Naast dat het verplicht is als verkoper, is het ook erg handig om een energielabel aan te vragen. Je krijgt meer inzicht in hoe je je huis kan verduurzamen en ontvangt een advies van onze inspecteurs. Een energiezuinige woning zorgt voor een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder uitstoot van CO2.

De kosten van een energielabel in Zwolle

Wij hanteren per woonsituatie een vast tarief. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woning. De prijzen voor een bouwkundige keuring in Zwolle zijn per woonsituatie verschillend: voor een vrijstaand huis betaal je meer dan voor een appartement. Bekijk hieronder de prijzen:

  • Appartement – € 290 
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel in Zwolle of omgeving via Stekcheck

Heb je een aanvraag gedaan voor een woning in Zwolle? Dan koppelt Stekcheck je aan een van de dichtstbijzijnde adviseurs in Zwolle. Vervolgens wordt er op een geschikt moment een afspraak ingepland. De vakspecialisten van Stekcheck hebben kennis van de lokale woningmarkt in Zwolle. De specialisten van Stekcheck zijn ISSO- en BRL-gecertificeerd.

 

Energielabel verbeteren in Zwolle

Soms kunnen kleine aanpassingen in de woning, een verschil maken in het energielabel. Heeft je huis in Zwolle een onduurzame score op het energielabel? Dan zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken. Je kunt bijvoorbeeld je huis beter isoleren met behulp van spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas of vloerisolatie. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanalen een goede investering, waardoor je huis in Zwolle milieuvriendelijker wordt.