• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Nijmegen

Op zoek naar een energielabel voor jouw woning in Nijmegen en omgeving? Bij Stekcheck kan jij makkelijk en snel een energielabel aanvragen. De bij Stekcheck aangesloten vakspecialisten staan klaar om jouw woning in Nijmegen te inspecteren. Een energielabel geeft inzicht in de energieprestaties van een woning, en is verplicht wanneer jij jouw woning wilt verkopen of verhuren.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Hierdoor kunnen huurders en kopers inzicht krijgen in het wooncomfort en de energiekosten van een woning. Het energielabel geeft dus de energieprestatie van een woning aan. Het energielabel wordt aangegeven in verschillende klassen. Deze klassen lopen van A++++ (groen, zeer zuinig) tot G (rood, zeer onzuinig).

 

Wanneer heb ik een energielabel nodig?

Een energielabel is verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning of appartement. Wanneer jij jouw woning dus wilt verkopen of verhuren, heb je een energielabel nodig. Heb je geen energielabel tijdens de verkoop? Dan riskeer je een forse boete.

Inspectie op locatie in Nijmegen

Wil jij jouw woning in Nijmegen verkopen en heb je een energielabel nodig? Sinds januari 2021 is het verplicht om een gecertificeerde energieadviseur in te schakelen om jouw huis te laten inspecteren. Alleen een gecertificeerde energieadviseur is bevoegd om een energielabel te leveren. Een energieadviseur gaat tijdens de inspectie alle kenmerken van jouw woning opnemen. Op basis van deze gegevens stelt hij of zij een energielabel vast. De duur van een woningopname door een energieadviseur is afhankelijk van het type woning. Normaal gesproken duurt een inspectie één à twee uur.

 

De kosten van een energielabel

Stekcheck hanteert vaste prijzen, afhankelijk van het type woning. De prijzen verschillen van € 290,- voor een appartement tot € 390,- voor een vrijstaande woning. Bekijk hieronder de prijzen:

 

  • Appartement – € 290
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaande woning – € 390

Hoe werkt het aanvragen van een energielabel in Nijmegen?

  1. Je vraagt gemakkelijk en snel een energielabel voor jouw huis in Nijmegen aan op stekcheck.nl.
  2. Stekcheck koppelt je aan een gecertificeerd energieadviseur bij jou in de omgeving.
  3. De energieadviseur neemt zo snel mogelijk contact met jou op om een afspraak in te plannen.
  4. De adviseur komt langs voor de inspectie waarna hij het label opstelt.
  5. Jij ontvangt het energielabel binnen vijf werkdagen!