• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Groningen

Wil je een energielabel aanvragen voor je woning of bedrijfspand in Groningen? Bij Stekcheck staan gecertificeerde labelaars klaar om jouw woning of bedrijfspand in Groningen te keuren. Met een energielabel krijg je meer informatie over de energiezuinigheid van je woning of pand in Groningen. Ook staat er in het energielabel een advies over de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Ga je een woning verkopen of verhuren in Groningen? Dan is een energielabel verplicht.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel is een classificatie van de energie-efficiëntie van een gebouw. Het energielabel is een vastgesteld document, gebaseerd op de huidige en toekomstige energiebehoefte van een gebouw, en geeft aan hoe energiezuinig een woning is. Het energielabel wordt weergegeven op een schaal van A tot en met G, waarbij A staat voor het meest energiezuinige gebouw en G staat voor het minst energiezuinige gebouw. Kortom, een energielabel geeft dus weer hoe ‘energiezuinig’ een woning of bedrijfspand is.

Waarom een energielabel aanvragen in Groningen?

In de eerste plaats is het energielabel verplicht wanneer je je woning wilt verkopen of verhuren. Hierdoor kun je jouw woning of bedrijfspand aantrekkelijker maken voor potentiële kopers of huurders. Daarnaast geeft het energielabel inzicht in de energiezuinigheid van je woning of pand en geeft het adviezen over hoe je je woning of pand kunt verduurzamen. Hierdoor kun je besparen op energiekosten en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

 

Energielabel aanvragen in Groningen bij Stekcheck

De experts van Stekcheck hebben kennis van de plaatselijke woningmarkt in Groningen en zijn erkend door ISSO en BRL. Onze energie-adviseurs streven altijd naar kwaliteit en deskundigheid. Hoe werk dan het aanvragen bij Stekcheck?

  1. Vraag je energielabel aan op Stekcheck.nl
  2. Stekcheck zoekt de dichtstbijzijnde adviseur en plant een afspraak.
  3. Een adviseur doet de keuring aan huis en stelt het energielabel op.
  4. Je ontvangt binnen 5 werkdagen het rapport.

 

Energielabel verbeteren in Groningen

Verbeteren van je energielabel in Groningen kan een aanzienlijke impact hebben op de duurzaamheid en energie-efficiëntie van je woning. Er zijn diverse stappen die je kunt ondernemen om je energielabel te verbeteren. Een van de eenvoudigste en meest effectieve methoden is het isoleren van je woning. Dakisolatie, dubbel glas, spouwmuurisolatie en andere soorten isolatie kunnen helpen om warmteverlies te voorkomen en je energieverbruik te verlagen. Een andere manier om je energielabel te verbeteren, is door het plaatsen van zonnepanelen. Deze kunnen helpen om groene energie op te wekken en afhankelijk te worden van duurzame energiebronnen. Ook het plaatsen van een warmtepomp is een effectieve manier om je energielabel te verbeteren, aangezien dit een energie-efficiënte en duurzame manier is om je woning te verwarmen.

 

De kosten van een energielabel in Groningen

Stekchek hanteert per woonsituatie een vast tarief. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woonsituatie. Voor een appartement betaal je minder dan voor een vrijstaand huis.

  • Appartement – € 290
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

De verschillende prijzen komen voort uit de verschillende groottes van de woningen. Hoe groter de woning, hoe meer oppervlakte de energie-adviseur moet inspecteren. Hierdoor neemt de hoeveelheid tijd en inspanning toe en daarmee ook de kosten voor het uitvoeren van een energielabel.