• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen Rotterdam

Heb jij een energielabel nodig voor jouw woning in Rotterdam en wil je een energielabel aanvragen? Bij Stekcheck hebben wij een landelijk netwerk gecertificeerde energie-adviseurs die klaarstaan om jouw woning in Rotterdam te voorzien van een energielabel. Een energielabel is verplicht bij de verkoop en verhuur van een woning of huis. Het energielabel rapport geeft inzicht in de energiezuinigheid van een woning. Ook laat het zien hoe dit verbeterd kan worden.

Waarom is een energielabel in Rotterdam belangrijk?

Een energielabel is een belangrijke maatstaf voor energie-efficiëntie en duurzaamheid van een huis. Het geeft inzicht in het energieverbruik en de CO2-uitstoot van een woning of pand. In Rotterdam is een energielabel niet alleen verplicht, maar ook een waardevol rapport om kosten te besparen en het milieu te beschermen.

 

Energielabel aanvragen in Rotterdam

Het aanvragen van een energielabel in Rotterdam is een eenvoudig proces dat zo gedaan is. Voor een energielabel rapport is het vereist dan een energie-adviseur op locatie de woning komt inspecteren aan de hand van een uitgebreide checklist. Na de keuring stelt de adviseur het rapport op dat ingediend wordt in een landelijke database. Zo kan jij binnen vijf werkdagen al een deskundig en geregistreerd energielabel ontvangen in Rotterdam.

Wanneer vernieuw je een energielabel in Rotterdam?

Het definitieve energielabel voor woningen is tien jaar geldig. In die tien jaar hoef je in de meeste gevallen het label niet te vernieuwen, maar dit kan wel degelijk van toepassing zijn. Heb jij bijvoorbeeld jouw woning verbouwd en/of verduurzaamd? Dan is het aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen.

 

Energielabel verbeteren

Een energielabel van jouw woning in Rotterdam verbeteren kan vaak al met kleine aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan het nemen van isolatiemaatregelen, zoals spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie en dubbel glas. Deze maatregelen zorgen ervoor dat warmte beter wordt vastgehouden en kou buiten wordt gehouden, waardoor je minder energie verbruikt voor verwarming en koeling.

Daarnaast kun je de energie-efficiëntie van jouw woning verder vergroten door het installeren van zonnepanelen, een zonneboiler of een warmtepomp. Zonnepanelen zetten zonlicht om in elektriciteit, waardoor je jouw eigen duurzame energie kunt opwekken. Een zonneboiler maakt gebruik van zonne-energie om water te verwarmen, terwijl een warmtepomp de natuurlijke warmte uit de omgeving gebruikt om je woning te verwarmen of te koelen.

 

Stappen van het aanvragen van een energielabel in Rotterdam

  1. Vraag je energielabel aan op Stekcheck.nl
  2. Stekcheck zoekt de dichtstbijzijnde adviseur en plant een afspraak.
  3. Een adviseur doet de keuring aan huis en stelt het energielabel op.
  4. Je ontvangt binnen 5 werkdagen het rapport.

Onze vakspecialisten hebben kennis van de lokale woningmarkt in Rotterdam en zijn BRL-gecertificeerd. Zij gaan voor kwaliteit en werken snel en deskundig. In het uiteindelijke energielabel-rapport vind je inzichten over de energiezuinigheid van jouw woning en hoe je dit kan verbeteren. Onze adviseurs meten dit aan de hand van verschillende criteria, zoals isolatie en de verwarmingsinstallatie.