• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Nijverdal

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning of bedrijfspand in Nijverdal? Bij Stekcheck staan gecertificeerde labelaars klaar om jouw woning of bedrijfspand in Nijverdal te keuren. Met een energielabel krijg je meer informatie over de energiezuinigheid van je woning of pand in Nijverdal. Ook staat er in een energielabel een advies over de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Ga je een woning verkopen of verhuren? Dan is een energielabel voor uw woning verplicht.

 

Wat is een energielabel?

Een energielabel geeft inzicht in hoe energiezuinig hun toekomstige stekkie is. De duurzaamheid/energiezuinigheid wordt aangegeven in een energieklassen. Bij een woning of bedrijfspand  lopen de energieklassen op van A++++ tot G. Wanneer uw woning een A++++ label heeft, geeft dit aan dat het om een zeer groene, zuinige woning gaat. Een energielabel met klasse G geeft aan dat het huis zeer onduurzaam is. Een energielabel geeft kopers of huurders in Nijverdal inzicht in het wooncomfort en de energiekosten van de woning.

 

Waarom een energielabel aanvragen in Nijverdal?

In het energielabel staat een advies voor de verduurzaming van je woning in Nijverdal. Een energiezuinige woning zorgt voor een lagere energierekening, minder uitstoot van CO2 en meer wooncomfort. Daarnaast is het sinds 1 januari 2021 verplicht om als verkoper of verhuurder een geregistreerd energielabel te hebben voor een woning. Als je een woning wilt verkopen of verhuren in Nijverdal heb je een energielabel nodig. 

De kosten van een energielabel in Nijverdal

Stekchek hanteert per woonsituatie een vast tarief. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woonsituatie. Voor een appartement betaal je minder dan voor een vrijstaand huis.

  • Appartement – € 290 
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel in Nijverdal of omgeving via Stekcheck

De vakspecialisten van Stekcheck hebben kennis van de lokale woningmarkt in Nijverdal en zijn ISSO- en BRL-gecertificeerd. Het leveren van kwaliteit en deskundig te werk gaan staan hoog in het vaandel. Als je een aanvraag hebt gedaan voor in een woning in Nijverdal, koppelt Stekcheck je aan de dichtstbijzijnde adviseur en wordt er een afspraak ingepland. 

 

Energielabel verbeteren in Nijverdal

Heeft je huis in Nijverdal een onduurzame score op het energielabel? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken. Het verbeteren van de isolatie van je woning is een goede eerste stap. Belangrijke factoren bij het isoleren zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas of triple glas en vloerisolatie. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanalen een goede inverstering, waardoor je huis in Nijverdal milieuvriendelijker wordt.