• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Hengelo

Direct en gemakkelijk online een energielabel aanvragen in Hengelo? Wij hebben gecertificeerde labelaars klaar staan om jouw woning of bedrijfspand in Hengelo te inspecteren. Ga je een woning in Hengelo verkopen of verhuren? Dan is het zelfs verplicht om over een energielabel van jouw woning te beschikken.

 

Wat is een energielabel?

Het energielabel is een document waarin wordt beschreven hoe zuinig of onzuinig een woning is. Met een energielabel kun je zien wat je kan doen om een woning comfortabeler en energiezuiniger te maken. Als verkoper of verhuurder ben je verplicht om een energielabel te hebben voor de woning. Bij een gebouw lopen de energieklassen van A++++ tot en met G. Een energiezuinig huis voldoet aan isolatie, zonnepanelen en wordt duurzaam verwarmd.

 

Waarom een energielabel aanvragen in Hengelo?

Het is verplicht om als verkoper of verhuurder een geregistreerd energielabel te hebben voor een woning in Hengelo. Als je een woning wilt verkopen of verhuren heb je dus een energielabel nodig. Daarnaast staat er in het energielabel beschreven hoe je je woning in Hengelo zuiniger kan maken. Een energiezuinige woning in Hengelo zorgt voor een lagere energierekening en minder uitstoot van CO2.

De kosten van een energielabel in Hengelo

Voor een energielabel verschilt het tarief per woonsituatie. De tarieven wijken af van € 290,- tot € 390,- per woning. De prijzen voor een bouwkundige keuring in Hengelo zijn per woonsituatie verschillend: voor een appartement betaal je minder dan voor een vrijstaand huis.

  • Appartement – € 290 
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel in Hengelo of omgeving via Stekcheck

De vakspecialisten van Stekcheck hebben kennis van de lokale woningmarkt in Hengelo. Daarnaast zijn onze specialisten ISSO- en BRL-gecertificeerd. Als je een aanvraag hebt gedaan voor in een woning in hengelo, koppelt Stekcheck je aan de dichtstbijzijnde adviseur en wordt er een afspraak ingepland. De vakspecialisten komen vervolgense langs om je woning grondig te inspecteren.

 

Energielabel verbeteren in Hengelo

Heeft je huis in Hengelo een onduurzame score op het energielabel? Dan zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen om je huis te verduurzamen. Allereerst is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Je kunt bijvoorbeeld je huis beter isoleren met behulp van dakisolatie, spouwmuurisolatie, vloerisolatie of dubbel glas. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanalen een goede inverstering, waardoor je huis in Hengelo milieuvriendelijker wordt.