• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Breda

Wil jij een energielabel aanvragen voor jouw woning of bedrijfspand in Breda en omgeving? Bij Stekcheck staan gecertificeerde labelaars klaar om jouw woning of bedrijfspand in Breda te keuren. Met een energielabel krijg je meer informatie over de energiezuinigheid van je woning of pand in Nijverdal. Ook staat er in een energielabel een advies over de mogelijkheden om je woning te verduurzamen.

Als je jouw woning wilt verkopen of verhuren, dan is het verplicht om een energielabel te hebben. Dit label geeft kopers of huurders in Breda een idee van het wooncomfort en de energiekosten van de woning. Maar ook voor jou als eigenaar of bewoner is het energielabel belangrijk, omdat het  informatie geeft over de energie-efficiëntie van jouw woning en hoe je dit kunt verbeteren.

 

Wat is een energielabel precies?

Een energielabel is een document dat de energiezuinigheid van jouw woning in Breda aangeeft. De energiezuinigheid wordt weergegeven in verschillende energieklassen, die lopen van A++++ tot G. Een energielabel met klasse A++++ betekent dat het om een zeer energie-efficiënte en duurzame woning gaat, terwijl een energielabel met klasse G aangeeft dat het om een zeer onduurzame woning gaat. Het energielabel geeft kopers of huurders in Breda inzicht in het wooncomfort en de energiekosten van de woning.

 

Waarom een energielabel aanvragen in Breda?

Een energielabel geeft je informatie over de energie-efficiëntie van uw woning en hoe je dit kunt verbeteren. Door jouw woning energie-efficiënter te maken, bespaar je op de energierekening, reduceer je de uitstoot van CO2 en verbetert je het wooncomfort. Bovendien is het sinds 1 januari 2021 verplicht om als verkoper of verhuurder een geregistreerd energielabel te hebben voor jouw woning. Dus als jij je woning wilt verkopen of verhuren in Breda, heb je een energielabel nodig.

De kosten van een energielabel in Breda

Stekchek hanteert per woonsituatie een vast tarief in Breda. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woning. Er wordt rekening gehouden met de grootte en het type woning, waardoor het bedrag verschilt.

  • Appartement – € 290
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Energielabel verbeteren in Breda

Heeft je woning in Breda een onduurzame score op het energielabel? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken. Het verbeteren van de isolatie van je woning is een goede eerste stap. Belangrijke factoren bij het isoleren zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas of triple glas en vloerisolatie. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanalen een goede inverstering, waardoor je huis in Breda milieuvriendelijker wordt.