• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Arnhem

Wil jij jouw woning in Arnhem verkopen of verhuren? Dan heb je een energielabel nodig. Een energielabel is namelijk verplicht bij de verkoop, verhuur en oplevering van een woning. Vanaf 2015 konden woningeigenaren zelf eenvoudig een vereenvoudig energielabel (VEL) aanvragen. Vanaf 1 januari 2021 is de regelgeving veranderd omtrent energielabels. Vanaf januari 2021 wordt het energielabel bepaald volgens de berekeningsmethode NTA 8800. Met deze nieuwe berekeningsmethode is het verplicht dat een erkend energieadviseur jouw woning op locatie komt inspecteren. Het uiteindelijke label wordt bepaalt op basis van hoeveel fossiele energie uw woning gebruikt. Fossiele energie komt onder andere van kolen, olie en aardgas.

 

Energielabel woningen Arnhem verplicht

Ben jij een woningeigenaar en verkoop of verhuur je jouw bestaande woning? Of ben je een woning aan het bouwen en lever je deze op? Dan ben je zoals hierboven benoemd verplicht om een geregistreerd en definitief energielabel voor woningen beschikbaar te stellen. Het energielabel geeft inzicht in het energieverbruik van de woning, maar geeft ook advies omtrent mogelijke verbeteringen in isolatie en installaties. Met deze informatie kan de woning verder worden verduurzaamd zodat het wooncomfort wordt verhoogd en er energiekosten kunnen worden bespaard. Let op, biedt jij jouw woning in Arnhem te koop of te huur aan in een advertentie? Dan moet je het energielabel vermelden in de advertentie. Doe je dit niet, dan riskeer je een boete.

Waarom een energielabel aanvragen in Arnhem?

Naast dat het energielabel dus verplicht is bij de verkoop, verhuur en oplevering van jouw woning in Arnhem en omstreken, zijn er nog meer redenen om een energielabel aan te vragen. Met het energielabel informeer je toekomstige woningeigenaren of huurders over de energiezuinigheid van jouw woning. Hoe zuiniger jouw huis is, hoe meer jouw huis waard is in ogen van de toekomstige koper of huurder. Daarnaast heb je met een beter energielabel meer wooncomfort, minder vervuiling en een lagere energierekening. Tegenwoordig zijn er zelfs banken die je extra korting geven op de hypotheekrente als je een goed energielabel hebt.

Een energielabel adviseur in Arnhem en omstreken

Zoals hierboven benoemd kan het definitieve energielabel enkel worden aangevraagd door gecertificeerde adviseurs. Deze adviseurs hebben een EP-W opleiding gevolgd waardoor zij bevoegd zijn om een energielabel te bepalen en registreren. Heb jij een een woning in Arnhem en ben je een energielabel nodig? Stekcheck heeft een groot netwerk met aangesloten energieadviseurs die bevoegd zijn om een energielabel te leveren.

Wanneer vernieuw je een energielabel in Arnhem?

Het definitieve energielabel voor woningen is tien jaar geldig. In die tien jaar hoef je in de meeste gevallen het label niet te vernieuwen, maar dit kan wel degelijk van toepassing zijn. Heb jij bijvoorbeeld jouw woning verbouwd en/of verduurzaamd? Dan is het aan te raden om een nieuw energielabel aan te vragen.

 

De kosten van het aanvragen van een energielabel in Arnhem

De kosten van een energielabel in Arnhem verschilt per type woning. Dit heeft te maken met het oppervlakte van een woning. Een woning met minder vierkante meter aan oppervlakte kan sneller worden geïnspecteerd door een energie-adviseur dan een grote woning met veel vierkante meters. Naast de totale oppervlakte zijn er meer factoren die meespelen, denk hierbij aan de type en leeftijd van het huis en de vooraf verkregen inzichten (tekeningen & andere technische informatie). Stekcheck hanteert verschillende tarieven voor verschillende type woningen in Arnhem. Hieronder zie je de prijzen per type woning.

 

  • Appartement – € 290
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

 

Hoe verbeter ik mijn energielabel?

Een verbetering van het energielabel zit soms in kleine aanpassingen van jouw woning in Arnhem. Heb jij momenteel een energielabel met een lage score? Of wil je zeker weten dat je straks in een keer een goed energielabel hebt? Dan zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken. Adviespunt 1 is om jouw woning beter te isoleren. Denk hierbij aan spouwmuurisolatie, dakisolatie, gevelisolatie of dubbel glas. Naast isolatie zijn er nog meer dingen die je kan doen om je woning energiezuiniger te maken, namelijk de installaties van jouw woning verduurzamen. Ten eerste kan je denken aan zonnepanelen op jouw woning in Arnhem. Daarnaast heeft een zonneboiler of een warmtepomp ook veel effect op de energiezuinigheid van jouw woning. Wil je hier meer over weten? Lees dan onze blog over efficiënte verduurzamingsmaatregelen voor jouw woning.

 

Energielabel aanvragen in Arnhem en omgeving

Heb jij een energielabel nodig voor jouw woning in Arnhem en omgeving? Bij Stekcheck hebben we een uitgebreid netwerk aangesloten gecertificeerde energie-adviseurs met landelijke dekking. Het aanvragen van een energielabel bij Stekcheck werkt eenvoudig en snel:

  1. Vraag je energielabel aan op Stekcheck.
  2. Wij zoeken de dichtsbijzijnde adviseur en plannen een afspraak in.
  3. De adviseur inspecteert jouw woning en stelt het label op.
  4. Je ontvangt het definitieve label binnen 5 dagen via de mail.

 

Wij proberen het altijd zo snel en makkelijk mogelijk te houden voor onze klanten. Mocht je toch nog vragen of opmerkingen hebben? Neem dan eenvoudig contact met ons op!