• Binnen 5 werkdagen geregeld!
  • Altijd een energielabeladviseur in de buurt
4 / 5Trustpilot

Energielabel aanvragen in Almelo

Wil je een energielabel aanvragen voor jouw woning of bedrijfspand in Almelo? Bij Stekcheck staan gecertificeerde labelaars klaar om jouw woning of bedrijfspand in Almelo te inspecteren. Ga je een woning in Almelo verkopen of verhuren? Dan is een energielabel voor jouw woning verplicht. Met een energielabel krijg je meer informatie over de energiezuinigheid van je woning of pand in Almelo. In het energielabel staat verder een advies over de mogelijkheden om je woning te verduurzamen.

 

Wat is een energielabel?

Met een energielabel krijgen kopers en huurders meer inzicht in hoe energiezuinig hun toekomstige stekkie is. Dit wordt aangegeven in energieklassen. Bij een gebouw lopen de energieklassen van A++++ tot en met G. Een A++++ label geeft aan dat het om een zeer groene, zuinige woning gaat. Klasse G geeft aan dat het huis erg onduurzaam is. Het energielabel geeft kopers of huurders in Almelo inzicht in het wooncomfort en de energiekosten van de woning.

 

Waarom een energielabel aanvragen in Almelo?

Als je een woning wilt verkopen of verhuren in Almelo heb je een energielabel nodig. Sinds 1 januari 2021 is het zelfs verplicht om als verkoper of verhuurder een geregistreerd energielabel te hebben voor een woning in Almelo. Daarnaast staat er in het energielabel een advies voor de verduurzaming van je woning in Almelo. Een energiezuinige woning in Almelo zorgt voor een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder uitstoot van CO2.

De kosten van een energielabel in Almelo

Niemand houdt van verrassingen. Daarom hanteren wij per woonsituatie een vast tarief. De tarieven variëren van € 290,- tot € 390,- per woning. De prijzen voor een bouwkundige keuring in Almelo zijn per woonsituatie verschillend: voor een appartement betaal je minder dan voor een vrijstaand huis. 

  • Appartement – € 290 
  • Rijtjeswoning – € 315
  • 2-onder-1 kap – € 315
  • Vrijstaand of recreatiewoning – € 390

Energielabel in Almelo of omgeving via Stekcheck

De vakspecialisten van Stekcheck hebben kennis van de lokale woningmarkt in Almelo. Daarnaast zijn onze specialisten ISSO- en BRL-gecertificeerd. Kwaliteit en deskundig te werk gaan staan hoog in het vaandel. Als je een aanvraag hebt gedaan voor in een woning in Almelo, koppelt Stekcheck je aan de dichtstbijzijnde adviseur en wordt er een afspraak ingepland. 

Energielabel verbeteren in Almelo

Heeft je huis in Almelo een onduurzame score op het energielabel? Dan zijn er een aantal aanpassingen die je kunt doen om je huis duurzamer te maken. Allereerst is het belangrijk dat je huis goed geïsoleerd is. Belangrijke factoren bij het isoleren zijn: spouwmuurisolatie, dakisolatie, dubbel glas of triple glas en vloerisolatie. Daarnaast is het plaatsen van zonnepanalen een goede inverstering, waardoor je huis in Almelo milieuvriendelijker wordt.