Als woningeigenaar vraag je je misschien af hoe een energielabel nou precies tot stand komt, en op basis van welke aspecten een energielabel voor jouw woning uiteindelijk wordt bepaald. In deze blog leggen we je uit hoe een energielabel wordt bepaald, zodat je een goed inzicht krijgt in het proces achter het label.
Lees dit artikelZonnepanelen worden tegenwoordig steeds vaker aangeschaft. Het is een mooie, duurzame oplossing voor het opwekken van energie. Als bezitter van zonnepanelen wil je dan natuurlijk wel zoveel mogelijk uit je duurzame investering halen. Daar komt de salderingsregeling om de hoek kijken. In deze blog ontdek je alles wat je moet weten over de salderingsregeling op zonnepanelen en hoe deze regeling kan bijdragen aan lagere energiekosten, een groenere toekomst en een waardevolle upgrade voor je woning.
Lees dit artikelHet energielabel van een woning speelt een steeds grotere rol bij het beoordelen van de energie-efficiëntie en duurzaamheid ervan. Een van de elementen die van invloed zijn op het energielabel is het type glas dat in de ramen van de woning wordt gebruikt. Het plaatsen van dubbelglas heeft veel voordelen qua verbetering van de isolatie en energieprestaties van jouw woning, ten opzichte van enkelglas. Overweeg jij dubbelglas aan te schaffen, maar ben je nog niet helemaal uit je keuze? In deze blog duiken we dieper in op de impact van dubbelglas op je energielabel.
Lees dit artikelWanneer je besluit om je woning te verbouwen en energiebesparende maatregelen te nemen, zoals isolatie, zonnepanelen of een warmtepomp, wil je natuurlijk dat deze inspanningen worden weerspiegeld in je energielabel. Een verbeterd energielabel heeft namelijk diverse voordelen, waaronder een verhoogde waarde en comfort van je woning, evenals lagere energiekosten op de lange termijn. In dit artikel zullen we bespreken hoe je jouw energielabel kunt aanpassen na een verbouwing en welke impact verduurzaming heeft op dit label.
Lees dit artikelHet verduurzamen van je huis is tegenwoordig belangrijker dan ooit. Een manier om hieraan bij te dragen is door over te stappen op ledverlichting. Maar wat is ledverlichting precies en hoe draagt het bij aan een beter energielabel? Wij vertellen het jou in deze blog.
Lees dit artikelHet energielabel is een indicator dat aangeeft hoe energiezuinig een huis is. Het biedt informatie over de energiebesparende mogelijkheden en andere kenmerken van een woning. Elk huis in Nederland heeft in 2015 een voorlopig energielabel gekregen van de overheid. Maar is dat label nog wel geldig? En wat is precies het verschil tussen een voorlopig en een definitief energielabel?
Lees dit artikelVoor de meeste woningbouw en utiliteitsbouw is het verplicht om een energielabel aan te leveren bij verkoop of verhuur. Dit geldt bijvoorbeeld voor gebouwen als woonhuizen, appartementen, kantoorpanden en overheidsgebouwen. Maar wist je dat er ook uitzonderingen zijn op deze regel? Hieronder vertellen we je voor welke gebouwen een energielabel niet verplicht is en waarom.
Lees dit artikelEnergielabels zijn in het leven geroepen om te laten zien hoe energiezuinig een woning is. Maar heeft het ook invloed op de prijs van jouw huis, of heeft dat helemaal geen verband met elkaar? Welk energielabel jouw woning heeft, hoog (A++++) of laag (G), bepaalt mede de waarde van het huis. Hoe dit precies zit, lees je in deze blog.
Lees dit artikelWarmtepompen zijn de verwarmingsinstallaties van de toekomst; steeds meer mensen kiezen ervoor om hun woning ermee te verduurzamen. Toch is het vaak nog onduidelijk hoe een warmtepomp precies werkt en waarom een warmtepomp een goed alternatief is voor een centrale verwarmingsketel. Om deze reden zetten we de belangrijkste zaken van een warmtepomp voor je op een rij.
Lees dit artikelHeb jij een recreatiewoning waar je af en toe in verblijft, of die je verhuurt? In de meeste gevallen heeft jouw recreatiewoning dan een energielabel nodig. In deze blog vertellen wij jou meer over energielabels voor recreatiewoningen.
Lees dit artikel